Wie zijn wij?
Our Mission

What We Stand For

Wij zijn gepassioneerd over het werk dat wij doen omdat ons werk echt bijdraagt aan een mooiere samenleving. Wij zijn de leerlingbegeleiders van de toekomst en beïnvloeden het pedagogisch klimaat in de klas.

Our Vision

Teaching the Professionals of tomorrow

Kinderen zijn misschien wel onze grootste leermeesters in ons leven. Kinderen zijn eerlijk en transparant en helpen ons inzichten te geven die anderen ons niet durven te geven. Ze zijn een interessante spiegel, een spiegel waar we soms niet graag in kijken omdat het zo confronterend kan zijn wat we zien!

Maar, als jij in die spiegel durft te kijken en je durft te luisteren en te zien wat kinderen jou te vertellen hebben, en jij verbindt jouw hart met die van de kinderen vanuit gelijkwaardigheid en zonder enig belang……, dan ben jij in staat om “samen” met mij en vele anderen een menswaardige samenleving te creëren die is gebaseerd op normen en waarden èn gelijkheid.
Dat is mijn missie!

 

Ik zal jou kort vertellen waar mijn missie vandaan komt, waarom ik zo gedreven ben om te ont-moeten en te leven vanuit mijn hart. 

Sinds 2006 heb ik de rol als moeder op mij genomen. Inmiddels hebben mijn man en ik 2 zoons. Ik spreek bewust van “de rol” omdat ik heb ervaren dat op het moment dat ik “moeder” werd mijn identiteit veranderde (zo leek dat). Opeens werd ik verantwoordelijk voor het “geluk” van mijn kinderen (dacht ik. Uiteindelijk is niemand verantwoordelijk voor andermans geluk, maar je wilt het beste voor je kind). Tot op de dag van vandaag wil ik dat mijn kind gezien wordt en naar zijn eigenheid zich kan ontwikkelen tot wie hij is. Zodra ik merk dat leerkrachten mijn kinderen niet zien en niet luisteren dan breekt mijn hart en hetzelfde geldt voor alle moeders! Als moeder weet je gewoon als er iets mis is met je kind.

 

Op mijn levenspad heb ik geleerd dat oordeelloos luisteren alleen mogelijk is zodra er een verbinding is vanuit het hart! Luisteren doe je met je hart! Zodra je luistert met je hart dan voel je compassie en weet je beter wat het kind echt nodig heeft!

Alle jonge kinderen luisteren vanuit het hart. Veel mensen houden van kinderen omdat ze zo mooi en “Puur” zijn, eigenlijk bedoelen ze dan te zeggen dat ze het zo mooi vinden dat kinderen leven vanuit het hart. Ze zijn authentiek, zichzelf! We verleren het niet, alleen moeten we het mechanisme weer even aanzetten! ( Ik schrijf alsof het heel simpel is maar zo simpel is dat niet hoor haha!)

en woord

van de oprichtster

Ik droom van een wereld waarin ik en jij samen met onze kinderen gezond zijn en natuurlijk leven vanuit onze menselijke kracht. We  leven in harmonie met de natuur en werken vanuit verbinding. Door het aanbieden van zinvol werk gecombineerd met geïnspireerde trainingen hoop ik dat ik mijn levensmissie kan doorgeven, ambassadeurs kan opleiden en op die manier mensen kan inspireren ten volle te leven vanuit de kracht van liefde . 

Als een leven zonder liefde geen leven is, dan zal de liefde wel het leven zijn!

– Jacqueline van der Bend