waarom werken als zorgstudent?

jij maakt het verschil

Zorgstudent biedt sinds de invoer van het Passend Onderwijs in augustus 2014 een praktische oplossing voor scholen in het primair- en voortgezet onderwijs, die tijdelijk of langdurig extra handen in de klas nodig hebben. Daarnaast biedt Zorgstudent (bijna) afgestudeerden van pedagogische, psychologische en therapeutische studies een werkervaringsplek aan binnen het onderwijs. Wij geloven dat we met elkaar een inclusieve samenleving kunnen creëren. Wij wisselen tijdens onze intervisies ideeën, ervaringen en kennis met onze werkzame zorgstudenten uit. Zo sta je er nooit alleen voor! Daarnaast organiseren wij cursussen en trainingen om de kennis van de zorgstudenten up-to-date te houden.

 

Wanneer kan je werken bij Zorgstudent

Bij Zorgstudent kan je betaald werkervaring op doen als een professionele leerlingbegeleider op een school in het primair en voortgezet onderwijs. Als zorgstudent bied je extra ondersteuning in de klas of aan individuele leerlingen. Je kan voor Zorgstudent werken als je in je eindfase zit van een HBO of Universitaire studie of onlangs bent afgestudeerd als:

psycholoog
(ortho) pedagoog
therapeut
maatschappelijk werker
leerkracht
logopedist
fysiotherapeut
ergotherapeut

Werken in het onderwijs

Passend Onderwijs kan best ingewikkeld zijn voor scholen die regelmatig te maken hebben met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Zorgstudent biedt sinds 2013 met succes een praktische oplossing voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs die tijdelijk of langdurig extra handen in de klas nodig hebben. Bij Zorgstudent hebben we werk voor psychologen, orthopedagogen, leerkrachten en gedragsdeskundigen. Is een school op zoek naar extra ondersteuning voor één of meerdere leerlingen dan worden de vacatures op deze website geplaatst en kan je als zorgstudent solliciteren.

Welke kinderen kan jij helpen

Scholen kunnen met uiteenlopende hulpvragen bij Zorgstudent terecht. Als zorgstudent kan jij kinderen begeleiden met de volgende problematiek.
Onze zorgstudenten zijn gespecialiseerd in:
• hoogbegaafdheid
• autisme/adhd
• hechtingsproblematiek
• emotieregulatie
• Syndroom van Down
• pré teaching, lees- en rekenondersteuning
• NT2, auditieve/ visuele beperking etc.

Wat biedt Zorgstudent Academie

Zorgstudent heeft haar eigen Academie opgericht en biedt elke zorgstudent een hoogwaardig trainingsprogramma aan. De zorgstudent krijgt praktische handvatten aangereikt op het gebied van co-teaching, onderwijs, klassenmanagement, handelingsgericht werken en didactiek. 

Wat verdien je?

Mocht je via zorgstudent aan de slag gaan binnen het onderwijs dan staat jou een interessante loopbaan in het verschiet. Door de vele veranderingen in het onderwijs en de invoering van de zorgplicht zijn er een hoop (werk)ervaringsplekken beschikbaar gekomen. Je vergroot je kansen op een baan in het onderwijs door ervaring op te doen als zorgstudent in het onderwijs en daarnaast leg je een goede basis voor je verdere carrière. Naast belangrijke werkervaring is er de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen op het gebied van Passend Onderwijs, Co-teaching, effectieve instructie en didactische vaardigheden. Je hoeft hier als werkzame zorgstudent niet voor te betalen!
Je wordt ingeschaald volgens de CAO PO 2017/2018 schaal 4. Dit komt neer op €9,20 bruto per uur exclusief vakantiegelden. Reiskosten worden in overleg met de opdrachtgever volledig, gedeeltelijk of niet vergoed.

*Je kunt groeien in salaris na een positieve beoordeling van de school en door het volgen van cursussen, trainingen en intervisies. Het jaar is opgebouwd in 3 periodes waarin beoordeeld wordt of je een stap omhoog gaat in salaris. Fase 1: zomervakantie – kerstvakantie, fase 2: kerstvakantie – voorjaarsvakantie en fase 3: voorjaarsvakantie – zomervakantie. Het startsalaris is €11,20, na stap 1 verdien je €10,-, na stap 2 €11,- en na stap 3 €12,-. Dit salaris is bruto exclusief vakantiegelden.

waarom een zorgstudent?

fasciliteiten en organisatie

De zorgstudent werkt samen met de leerkracht aan een rijke leeromgeving. Zo’n leeromgeving bevordert niet alleen het leerproces van de leerlingen met gedrags-, leer- en ontwikkelingsproblemen, maar ook van de andere leerlingen in klas. Daarom is werken met meer handen in de klas, ook wel co-teaching genoemd, uiteindelijk een kostenefficiente oplossing.

Wie is de zorgstudent?

Bij Zorgstudent kan een school terecht als tijdelijk of langdurig behoefte is aan professionele leerlingbegeleiding. De zorgstudent biedt extra ondersteuning in de klas of aan individuele leerlingen. De zorgstudenten die wij aanbieden zijn zeer hoogopgeleid. Ze zitten in de eindfase van hun HBO of Universitaire studie of zijn inmiddels afgestudeerd en functioneren zelfstandig als:

psychologen
(ortho) pedagogen
therapeuten
maatschappelijk werkers
leerkrachten
logopedisten
fysiotherapeuten
ergotherapeuten

Waarom Passend Onderwijs lukt
Passend Onderwijs kan best ingewikkeld zijn voor scholen die regelmatig te maken hebben met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Zorgstudent biedt sinds 2013 met succes een praktische oplossing voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs die tijdelijk of langdurig extra handen in de klas nodig hebben. Bij Zorgstudent staan inmiddels meer dan 10.000 werkzoekende psychologen, orthopedagogen en gedragsdeskundigen ingeschreven die graag op scholen willen werken als leerlingbegeleider. Is een school op zoek naar extra ondersteuning voor één of meerdere leerlingen dan kan dat via Zorgstudent snel geregeld worden! Wij vinden voor u binnen een knowtime de ondersteuning die u zoekt en wij verzorgen het juridische gedeelte en de salarisafhandeling. Niks ingewikkelds of tijdrovends aan!
Welke kinderen helpen wij
Scholen kunnen met uiteenlopende hulpvragen bij Zorgstudent terecht. Omdat wij een grote diversiteit aan talenten in huis hebben en iedereen super gemotiveerd is om te helpen is geen hulpvraag voor ons te gek! Wij hebben altijd een geschikte zorgstudent beschikbaar die uw team wil komen versterken.
Onze zorgstudenten zijn gespecialiseerd in:
• hoogbegaafdheid
• autisme/adhd
• hechtingsproblematiek
• emotieregulatie
• Syndroom van Down
• pré teaching, lees- en rekenondersteuning
• NT2, auditieve/ visuele beperking etc.
Wat biedt Zorgstudent Academie

Zorgstudent heeft haar eigen Academie opgericht en biedt elke zorgstudent een hoogwaardig trainingsprogramma aan. De zorgstudent krijgt praktische handvatten aangereikt op het gebied van co-teaching, onderwijs, klassenmanagement, handelingsgericht werken en didactiek. De kwaliteit van de zorgstudent wordt hoger en daar profiteren scholen van.

Wat kost een zorgstudent?
We zijn transparant en houden niet van kleine lettertjes, dus die zijn er ook niet! U betaalt in het schooljaar 2018-2019 één vast uurtarief en dat geldt voor elke hulpvraag die in functieschaal 4 van PO 2018 valt.

U betaalt niet voor uren die de zorgstudent niet heeft gewerkt, u betaalt niet extra voor reiskosten, bemiddelingskosten, trainingsprogramma Zorgstudent Academie, administratiekosten, sociale verzekeringspremies, vakantie gelden, overige inhoudingen en afdrachten, vervanging bij ziekte of afwezigheid van de hulpverlener, ziekteverzuim kosten. Wanneer de onderwijsassistent ziek is hoeft u niet te betalen.

Wat u nog wel moet betalen is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag en 21% BTW,

U betaalt € 29,95 per uur